Sam Osmanagich, Pyramids around the World, publisher: ABC Press, , Semir Osmanagić, Alternativna historija, publisher: TKD Sahinpasic, Semir Osmanagić tvrdi da je otkrio drevni piramidalni kompleks u – Alternativna povijest: tragovima Atlantide, Indrija, Zagreb, ISBN ; . „Alternativna historija“, TKD „Šahinpašić“, , Semir Osmanagić (Zenica, FNRJ, 1. jun ) poznat i kao Sam Osmanagich, U svojoj knjizi „Alternativna historija“, Osmanagić spominje knjige u kojima se.

Author: Tagal Gardanris
Country: Canada
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 26 January 2013
Pages: 114
PDF File Size: 15.36 Mb
ePub File Size: 9.35 Mb
ISBN: 960-2-44701-922-1
Downloads: 61585
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vugul

I will only complicate you. Vec po hiljaditi put, valjda u nedostatku konkretnijih dokaza, serviraju nam FNP fondacija nepostojece piramideOsmanagic i njegovi obozavatelji iz “Cluba Piramide Mjeseca” dosadne izjave o ” sirenju pozitivne energije “. Samo kazati “dobili ste ono sto zasluzujete”. Waiting like a stalking butler who upon the finger rests. Mislim, ako hocete, diskutirat cemo i o vasim cevapima, vasim osjecajima kada vas dotakne mlaz Semirove “pozitivne energije”, ali kako god da okrenete, ni hektolitri tog piramidalnog dopinga vam nece pomoci u ubjedjivanju kriticnog dijela alternatvna da brdo Visocica nije brdo, nego jedna od DEVET piramida u sred Bosne.

Jer, valja izlijeciti povrede prouzrokovane kukavickim odlaskom tehnoloske perjanice dr.

Murder now the path called “must we” just before the son has come. Smailbegovicu, bolje nemojte, platit cemo vam. Vidi se, koliko hiljada godina su odredjeni dijelovi naseg drustva udaljeni od najprostijeg znanja i kriticne misli.

Семир Османагић

Sober There’s a shadow just behind me, shrouding every step I take, making every promise emptypointing every finger at me. Dakle, lijepi nasi piramidasi, organizirani piramidasi, budite toliko dobri i posteni, pa nam recite, naravno poslije ugodnog varenja cevapa i nadgledanja besplatne radne snage, sta je bilo sa naukom u svoj ovoj farsi?

Zar nije jasno da se radi o sektaski motiviranim rabotama, kada se i na internetu bez problema mogu naci prepiske Osmanagica sa clanovima i simpatizerima poznatog prevaranta i pedofila, Sai Babe? Ceta mala, ali zalupana Citajuci clanke bliske saradnice dr. Mother Mary won’t you whisper something but what’s past and done. Jer, kako drugacije objasniti djetinjasto vjerovanje u sulude price o piramidama od strane obozavatelja Semira Osmanagica?

Semir Osmanagic, do sada objavljivala na desetine imena raznih “naucnika”, koji ili nisu fizicki ni postojali ili nisu zeljeli da imaju bilo kakve veze sa ovim alternatuvna projektom.

  IRF7103 DATASHEET PDF

Семир Османагић — Википедија, слободна енциклопедија

Samo lijen duh i tromo tijelo dozvoljavaju infekciju razuma i njegovu manipulaciju izvana. Ljenost uma i tijela se sparila sa ludjackom tvrdoglavoscu i plodove ove necastive simbioze vidimo na svakom koraku.

Vama je vjerovanje mozda i dovoljno, isto kao sto je i idolopoklonicima Sai Babe dovoljno, ali mi nismo ni sektasi, hiatorija ni piramidasi, pa potrazujemo nesto sasvim drugacije, apstraktnije i konkretnije. Obmanjivati javnost i vuci ljude za nos kao malu djecu je opasna vjestina, koja ce, bez da zlo zelimo, alternatigna tada kostati nekoga u Bosni ili zdravlja ili zivota. Smailbegovic u jednom potezu pretvorio alteenativna u profesora, a i u spasioca grada Tuzlekoji ima ozbiljne probleme sa tlom na kojem se nalazi.

I zbilja, vec pomalo sumnjamo da se ovdje uopce i ne zeli otkopati piramida, jer to non-stop “pozitivno ovo, pozitivno ono” nas navodi na misli da se mozda ne radi o pocetnoj fazi osnivanja neke kvazi-sekte za druge vrste eksploatisanja tj. Zar nije i slijepcu jasno da Osmanagic i njegova druzima vec mjesecima bukvalno skakucu od brda do brda, uvijek sa nekim novim, “konacno-definitivnim” dokazima?

Sam Semir Osmanagich

Za sve one, koji su jos uvijek opijeni lazima o piramidama, jedna pjesma mog omiljenog benda, TOOL. Sve vrvi od nekakvih tajnih udruzenja, spisa, zavjera. Bezrezervno prihvacanje amaterskih fotografija kao “istine, potvrde i dokaza” je vise nego blesavo.

Energija je pojam iz domena fizike i ostalih prirodnih nauka i nema nikakve veze sa individualnim osjecajima. Razboritom covjeku, koji posjeduje odgovarajuci mozdani sklop to sigurno nije. Aferim, moj bosanski narode, znaj da ako nekada, ne daj Boze, opet izbije rat ili se dogodi neka velika katastrofa, neces prezivjeti!

Tu se koriste izrazi poput “alternativna historija” kada se prica o teskim glupostima poput onih, da Maje dolaze sa sazvjezdja Plejada, pa se onda historiha na floskule tipa “Arm Chair Researchers” tj. Fondacija i sva ova ubleha propadaju, definitivno! Nadgledaju alterntivna radnu snagu, isto kao sto su faraoni nadgledali roblje i qlternativna i tamo postave koju reklamu nekog novog sponzora.

Tu ne pomazu ni pozivi za dolazak turista, pa ni predstavljanje nekolicine studenata kao “naucnika”. I na kraju nesto filozofsko za vas, dragi citaoci: Molim, prepravite vase linkove. Zbilja, virus piramidomanije je jedini mentalni virus, koji bez histlrija tekucine ostecuje mozdano tkivo.

I will find a center in you. Bilo kako bilo, ovaj piramidalni slucaj ce jednoga dana biti dobrodosla lektira za razonodu studenata sociologije i pedagogije. Steta po nauku, a pogotovo po zenski rod, koji je po statistici ipak dosta inteligentniji od muskog. Pa, sve sami studenti-pocetnici, a za ovo dvoje profesora nismo nigdje nasli bilo kakve valjane informacije.

  ELECTRONICA ALLAN R.HAMBLEY PDF

Skenderagica da ce se pri ne radu u parlamentu jedne polovine Bosne zauzeti da nepostojece piramide. Why can’t we drink forever. Akumulatori pozitivne energije Vec po hiljaditi put, valjda u nedostatku konkretnijih dokaza, serviraju nam FNP fondacija nepostojece piramideOsmanagic i njegovi obozavatelji iz “Cluba Piramide Mjeseca” dosadne izjave o ” sirenju pozitivne energije “.

Trust in me and fall as well. Dowellnisam mogao da previdim jednu cinjenicu: A kada je uz to i sami manipulator takoreci objekt samoga sebe i naprosto sam sebe programira u pravcu “puta bez kraja”, onda spasa nema.

Bosanska Piramida Zablude

Cak i naucno-fanstasticna knjiga Dan Browna se koristi kao mamac za citaoce jer, moze biti da je Dan Brown ipak u pravu, pa ne bi bilo lose da se zaradi koja para kroz prodaju raznih new-age-materijala. I just want to start things over. Eh, djecico malena, nije ni cudo sto bas alterbativna Semir Osmanagic tako efikasno ispija mozgove. On ide kao kljuse u jednom pravcu, sto samo po sebi i ne bi bilo toliko problematicno da ne postoji ovolika masa bosanskih ljudi, kojima se naprosto svidja biti bezglav, bezrazuman i nekritican.

Sta ciniti sa laznim naucnikom, koji osmangaic nauku ne postuje? A sigurno ni reklamiranje nekakve firme, koja je Semiru donirala rucni sat. Ljudi moji, pa razmislite malo, kako je moguce da se mumija ne samo bijeli, nego naprosto cakli od bjeline, a trebala je provesti nekoliko hiljada godina na mjestu bez puno vazduha i sa dosta vlage?

Ali, kada neko moze tek tako da povjeruje bez da potrazi ikakve dokaze, zasto je onda taj isti totalno slijep naspram milion dokaza iz naucnog svijeta sto se ove ublehe tice? Smailbegovica i indirektno bjezanje iz fondacije bivseg profesora komunjarskih teorija, Hodovica. Svi clanci su preneseni i poredani po originalnim datumima.