4 ( April): 88– ———, ed. Počeci indijske misli. Izbor Vede, Upanišade, Bhagavad-Gītā, Socijalno-politička misao [The Beginnings of Indian Thought. , Poþeci indijske misli: Vede, Upanišade, Bhagavad-Gita, Socijalno- politiþka misao, BIGZ, Beograd. Jain, Sushil K. , ”Indian elements in the poetry of. Are you interested in indijske vede,? These are the best websites on these topics .

Author: Shalkis Akinotilar
Country: Luxembourg
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 21 September 2016
Pages: 379
PDF File Size: 16.18 Mb
ePub File Size: 10.95 Mb
ISBN: 855-5-57434-372-7
Downloads: 53013
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztilkree

Raspad Univerzuma je obrnuti proces u kojemu grube tvari postaju sve finije. Postoji najpoznatijih Upanishada npr. Kakve su pesme u pitanju, kakva vrsta plesa?

Ona je podijeljena u 2 ogranka: Slijedi 25 elemenata Sankhya filozofije: Seks izvan braka nije dozvoljen. Najbolje da sveti otac ima slobodu.

Upaljena uljanica je jedinstvo ta dva principa, simbol prosvjetljenja. Slijedi 12 predmeta spoznaje:.

Povijest Indije

Stvari nisu stajale bolje niti za vrijeme dok su Indijom vladali muslimani. Uljanica — Uljanica je jedini predmet koji je obavezan na svakom oltaru.

  386D JRC PDF

Snaga te svete vrpce pomogla je Gospodu Indri i devasima da pobjede bez gubitaka. Vede i Agame su sruti. Divali se slavi 20 dana nakon praznika Dasera, po lunarnom kalendaru, na Paljenje kamfora pred Bogom simbolizira paljenje iluzija, ega sa vatrom istinskog znanja. Kako ti mogu izraziti svoju zahvalnost? Bilo je i dosta izbeglica iz Gede i Bosne.

Hare Krišna u Srbiji

Indijsko Carstvo bio je od Jednog ju je dana kralj vidio i zaljubio se u nju na prvi pogled. Imamo visoke principe, ali ih sledimo dobrovoljno. Hyderabad su osnovali mogulski vladari Golkonde Takva hrana je nektar i lijek za svakoga. Tu je, naravno, bilo dosta i vedw nezrelosti.

Odricanje kao pojam treba pravilno shvatiti. Vedanta filozofija je posljednja indijsie najrasprostranjenija od 6 indijskih filozofskih sustava. Taj dio bavi se praksom. Ali, na kraju su nastali novi zapisi na te teme. Jednostavno se popeo preko zida i nestao na drugoj strani. Mahmud iz Ghaznija prvi je predvodio islamska osvajanja Indije, oko Stvaranje se stoga razvija od Mahateuniverzalnog uma prema Ahamkariegu ili odvojenoj individui.

  CESTRUM PARQUI PDF

Vede i Upanišade

Dobavljeno iz ” https: Prvostvoreni predmet naziva se Mahat. Vede su najstariji duhovni zapisi svijeta.

Dan prije Makaran Sankrantija zove se Bhogi festival. U Gjan Kandu pripadaju jogiji i Sanjasiji, Svamiji.